fredag 5 oktober 2018

Amos Rex

Idag slog vi till och besökte Amos Rex utställningen av TeamLab (klick)
Efter vår sagojumppa (vi går på sådan varje fredag) så åt vi lunch och hoppade på buss och metro till Kampen. Där hittade vi Liza som hängde med.


Lillebror och Smulan bland vågor.

Planen var att Mannen skulle ta hand om Lillebror och vi tjejer skulle kolla på utställningen. Men han jobbade ännu när vi kom fram så vi tog Lillebror med oss. 
Han trivdes ju väldigt bra, bättre än Smulan skulle jag påstå!


Konstinstallationen hade en växelverkan med publiken. Hoppade man t.ex. på en blomma så löste den upp sig. På bilden fångar Smulan ödlor och fjärilar medan Lillebror kollar närmare på luftventileringen i golvet. 

I utställningen fanns Fatboy madrasser utplacerade och vi låg hela gänget på dem och kollade på digitala installationen (som fick mig att tänka på ett svart hål som suger i sig omgivningen). Det var en skön vilopaus.

Sista rummet bestämde vi oss för att hoppa över, fastän jag gärna skulle ha sett den. Men det kunde ha blivit för mycket för barnen. Där var det snabba bilder, hög musik och hela balansen rubbas. Så jag tänkte att det är bäst att lämna det rummet till en annan gång.

Till middag hängde Mannen med och Lillebror åt för första gången i sitt liv restaurangmat. Det blev spagetti bolognese delat med syrran sin. Det smakade mera än bra!

Kul början på veckoslutet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar