onsdag 10 oktober 2018

Nattning

Vi talade med grannen om läggdags för barnen och de ändrar säkert lite med barnets ålder.
Smulan sov i eget rum från att hon var 6 månader och det har fungerat bra för allihop. 
Hon får välja sagorna som skall läsas och när vi läst dem så släcker vi lampan och önskar varandra godnatt. Man behöver inte sitta bredvid och vänta att hon somnar.

När Lillebror var en liten bebis så gällde samma grej med honom. Bädda ner honom i sängen och önska godnatt. Så gick man ut ur rummet. 

Nu vill han lite kolla att jag är där. Han vill inte somna ensam i rummet. Han sover fortfarande i vårt sovrum så det är lätt att lägga sig i sängen bredvid och läsa på Kindlen medan han somnar.  


Ibland händer det att man själv somnar i processen. Men det gör ju inget :) Klockan 20.00 brukar barnen i hushållet sova.

Vi turas om med Mannen. Varannan kväll nattar jag Smulan och varannan Lillebror.
Lillebror har varit orolig om nätterna när bråcket, flunssa och tänderna har besvärat. Länge måste han också äta på natten. Nu har han varit utan att äta på nätterna i två månader, men när han vaknar mellan 6.30 och 7.00 är han vrålhungrig. Då skall han genast ha gröt. Pekar på sovrumsdörren och säger DÄÄÄR!!  Då är det bara att hasa sig ur sängen och koka gröt, som han sedan ibland glufsar i sig med båda händerna.
Smulan, hon brukar sova till kl.08.00.

Smulan vaknar ibland om natten nuförtiden, kanske en gång om månaden. Egentligen bara då när hon behöver kissa. Då går hon i mörket till pottan och fixar det själv. Ibland kan hon hojta till att det behövs hjälp. 

För tillfället har vi det nog ganska bra :) Nu får vi bara hoppas att inga höstflunssor biter oss och orsakar sömn och andningsproblem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar