lördag 27 oktober 2018

I flyttgroparna

Jag har inte nämnt tidigare på bloggen, men nu tänkte jag göra det.
Vi skall flytta om allt går som planerat.

Inga namn står på officiella köpebrev än, men om två veckor borde det bli av.
Det är egentligen min man som har haft koll på lägenheter och hus som varit till salu under en längre tid. Han har saknat våra gamla kvarter och kollat vad där finns.

Jag har knallat på och inte tänkt desto mera på att flytta. När vi flyttade hit 20.12.2013 så pratade vi om att bo här i följande 5 år och sedan hittar vi oss ett hem för resten av våra liv, ja tills vi flyttar in på ålderdomshem var tanken. Det kom jag först senare ihåg när vi började springa på visningar, och i december i år är det prick 5 år vi bott här! 

Kan du tänka dig att vårt drömhem kom i somras till salu! Ett hus vi stirrat oss blinda på när vi bodde på samma område. Efter mycket räknande och funderande slog vi till och gjorde ett anbud. Försäljarna skulle ha önskat sig mer, men gick tillsist med på vårt pris.

Snabbt satt vi vårt hem till salu och efter några timmar när den varit på nätet så meddelande några personer att de önskar komma på privatvisning före den officiella. Pang, blev den första förtjust och gav ett anbud som vi godkände. Den andra visningen annullerades och hemmet togs bort från försäljning två dagar senare. Precis så gick det till också sist vi sålde. 
Sådan evinnerlig tur vi har haft. Vår väggranne har nämligen haft sin bostad till salu i över 6 månader. 

Efter allt detta har det gråtits glädjetårar, vrålats av ilska och besvikelse och sedan igen känt lättnad.
En riktig känslornas berg-o-dalbana! 
Mera om besvikelsen en annan gång, annars blir det för långt inlägg.

Här får ni se några bilder på vårt hem som vi tog själva till försäljningen.

En av orsakerna till att vi valde detta hem 2013 var att det var högt till taket.


Vardagsrummet med 5,5 m till taket. Har man tidigare haft högt till taket så klarar man inte av att bo i annat :)


Sitter du i soffan ser du förutom tvn också tamburen och köket. Behändigt när barnen springer runt!


Lång tambur i ljusa färger så att det inte skall kännas så mörkt. Mycket förvaring.

Passligt stort kök.


Ibland har jag saknat ett skilt område för matbordet. Det hade vi i vår förra lägenhet. Skönt att äta avskilt när man har kockat och stökat till köket.

Arbetsrum/klädrum/gästrum.


Det som är FANTASTISKT med detta rum är klädskåpet. Det rymmer kopiösa mängder grejer! Här är alla våra kläder, sportredskap, sovsäckar, festskor, handväskor, hattar, presentpåsar osv. Fastän där ligger nästan alla våra grejer som skall vara i skåp så är det ändå rymligt och man hittar lätt. Det är ett geni som har planerat detta skåp! 


Gästsäng som fungerar bra som reservsäng åt familjen ifall man behöver sova en natt ostört.

Bilder på sovrum och Smulans rum har jag nyligen laddat upp så de klistrar jag inte in här.

Det var ingen bra investering för oss att köpa denna lägenhet för att vi säljer det med förlust. Det har varit så mycket fixande med sockel, tak och jordvärme att kostnaderna har blivit för höga. Antagligen kommer det till kostnader ännu för oss, det blir att se storleken. 
Men för den som köper detta är det ju perfekt, allt är fixat och klart :) Hon behöver inte betala för kostnaderna.

Försöker tänka positivt att allt kan man inte mäta i pengar. Mycket bra har kommit från den tiden vi bott här. Fina grannar, kort dagisväg, små fötter har tassat runt för första gången här och undersökt världen. 
Nu dras våra hjärtan till gamla hemknutarna (klick). Som jag sa åt mamma, jag har alltid gillat vårt nuvarande hem, men jag älskade vårt gamla hem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar