torsdag 18 oktober 2018

Lillebror i simhallen

Höstlovsfirandet fortsätter! Igår var vi igen till invånarparken och till Smulans stora glädje var där samma flicka som hon lekte med i måndags. De fortsatte genast där var de slutade. Lillebror hittade också lite äldre kompisar åt sig. Jämnåriga väcker inte hans nyfikenhet på samma sätt. Det är nästan som om han tyckte att ett-åringar är lite skrämmande :)

Smulan älskar att simma lika mycket som jag och idag var vi alla tre (jag, Smulan och Lillebror) för första gången till simhallen. Smulan har koll på vad man skall göra så hon berättade åt Lillebror att han måste klä av sig, tvätta sig och man MÅSTE tvätta också håret. Annars får han inte simma.

Lillebror panikskrek i duschrummet. Det såg konstigt ut, ekade och sedan måste han duscha. Han gillar inte att duscha, men älskar att bada. När vi hade krånglat på allihop simdräkterna så hoppade vi i barnpoolen (ca 20 cm djupt vatten) och ni skulle ha sett Lillebrors min. Han sken upp som solen och gav glädjetjut. Där fanns båtar, ämbare och spade som han sedan pysslade med. Ibland gick han också stå under vattenstrålen så att han blev alldeles våt i ansiktet. Super skoj! 

Lite vrål igen när vi skulle tvätta oss. Men han blev lugn genast i omklädningsrummet och sedan tog vi croissant efteråt för att göra besöket extra skoj.

Nu vet jag att vi bra kan fara till simhallen alla tre!

Jag avslutar inlägget med bilder av Smulans rum. Det är så sällan det är städat så man måste ju passa på. Hon städar nog varje kväll före hon går och sova, men när hon vaknar så är det lek i rummet igen. Precis så som det skall vara :)



Idag är Smulan övernatt hos mommo & mofa. Vad hon har längtat efter att få vara alldeles ensam hos dem och övernatt. Det är viktigt för henne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar