söndag 21 juli 2019

Nådendal

Vi åkte över till Nådendal i fredags och kom hem idag.
På fredag kurvade vi via Ekenäs och lämnade kvar där katten Mårran och min lillebror. Han fick ta med sig katten till holmen :) Vi fortsatte mot Nådendal spa.

Smulan var jätte ivrig då hon skulle få plaska i bassänger hela veckoslutet och Lillebror blev ivrig när vi kom fram och besökte badet. SIMMA, SIMMA ropade han!
Det var bara att ta hissen från rummet ner till poolarna, klädda i badrock. Smidigt!

Det kändes lite som om vi har varit utomlands.


Det var varmt och soligt i Nådendal och bassängerna svalkade skönt. Smulan blev extra förtjust i utomhusbassängen så där var vi mest. 

Hon har varit känslig för att få vatten i ansiktet och vips bestämde hon sig för att lära sig dyka där! Ni kan säkert gissa att jag blev förvånad! Plums dök hon och kom glatt upp igen. Jag kan inte riktigt ännu förstå det, men när hon vill något så brukar det gå som hon vill. Och nu skulle hon vara under vattnet och se på folks fötter. 

Efter att ha simmat flera gånger varje dag så torkade vi upp oss med ett besök till Mumindalen.



Smulan kollar jätte pumpan.

Jag kollade mest på växter, Smulan på alla stigar, prylar och detaljer. Lillebror koncentrerade sig på Muminfigurerna. En "high-five" med muminmamman och en klapp på trollens svans. Mannen gillade mest stället med hängmattor och tog sig en liten lur. 

Förstås besökte vi också vackra Nådendal med sina fina hus och gator. Smulan trodde för en stund att vi var i Borgå, men den är ju rätt så lik varann. 

Fina lekparker hittade vi också.



Lillebrors favorit blev den lilla rutschkanan som han själv vågade åka i. Han sprang säkert upp och ner 20 gånger :)

Ett väldigt trevligt veckoslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar