måndag 1 juli 2019

Sverige

Sommarsemestern för denna familj startade i Sverige.
Idag kom vi hem efter att ha varit en vecka på vift. 
Sätt dig bekvämt, detta blir ett lååångt inlägg :)

Denna gång bodde vi inte i Norrköping nära min lillebror, utan vi hyrde en stuga nära Katrineholm och brorsan bodde i gäststugan vid vår stuga. Eller ägarna kallade stället för "torp", men jag kan inte påstå att det var ett torp! 


Huset låg vid sjön Tisnaren. Bastun vår ser ni vid vattnet. Stugan ligger i bakgrunden.
Det fanns både inomhus wc, dusch, tvättmaskin samt diskmaskin så alla bekvämligheter var tillgängliga.


Köket var rymligt och fint!

Barnen delade rum och de sov som små grisar.


Kolla vilka fina tapeter!

Det enda "MEN" var läggdags. Det var ju så kul att dela rum så de pratade på när de skulle lägga sig. Till sist struntade vi i det och lätt dem tjattra på med varandra tills de somnade. 

Vi hann med en hel del under en vecka. En av mina favoriter var Julita Gård (klick)



Trädgården var alldeles otrolig. Jag kunde ha stannat i bl.a. pionträdgården hur länge som helst och bara dofta på pioner. Såklart måste jag köpa en hem med mig! 
Barnen lekte butik och besökte Pettson och Findus. Deras hem var alldeles fantastiskt inrett!

Vi var de sista som lämnade gården så butiksinnehavaren gav en hel påse åt oss med ost (smakprover) som blivit över. Tack för det, det var jätte gott!

Lillebror och Smulan älskade Sagostigen (klick) som vi besökte följande dag. Vi gick igenom hela sagostigen och blev och leka i parken i flera timmar.


Här bor prisessan på Ärtan.


De körde med dressin.

Det fanns trampoliner, karuseller, hoppslott osv. Smulan hittade en kompis som hette Olivia och de lekte flera timmar ihop. Sprang hand i hand till alla ställen och åt glass tillsammans. 

På fredag besökte vi Kolmården. Eftersom vi var där förra året så visste vi vad vi skulle prioritera. Ändå var vi där i ca 7 timmar för att hinna med allt. 


Girafferna på Kolmården.

Vi åkte linbana, besökte Bamsevärlden, åkte i maskiner, tittade på djur och såg en teaterpjäs. 

Alla kvällar har vi värmt upp bastun och doppat oss i sjön. Ganska skönt att det var ca 200 meter till sjön så vi behövde inte oroa oss för att barnen skulle plumsa i själva då det var en bit att gå.

På lördag var vi i Norrköping och kollade om staden har förändrats på ett år. Det var samma mysiga stad som för ett år sedan. Brorsan blev kvar och resten av oss fortsatte till stugan på kvällen. 

I söndags simmade barnen, vi packade väskor, åt och styrde mot båten. Att åka med båt är ett lika stort äventyr som själva vistelsen i Sverige. Det var bollhav, fina utsikter, restaurang besök och disco.


Vi var på disco på tumis med Smulan när Lillebror gick och la sig. Spännande att vara "sent" uppe (kl.20-21). Hon beställde själv en jordgubb-, och äppledricka.  Harry Säl var så klart med.

En jätte fin och lyckad resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar