torsdag 25 juli 2019

Skördetider

Igår var det Smulan som bjöd på lunch. Hennes potatisar hade vuxit sig tillräckligt stora och morötterna börjar vara färdiga för att dras upp.



Lillebror skulle naturligtvis vara med och tvätta grönsakerna.


Det blev potatis, morötter och sill till lunch. Väldigt gott och Smulan var jätte stolt över sin skörd. 
Morötter och ärter kommer det massor av.

Vi hann efter lunch och dagssömn leka med kompis och sedan rusa hem i värmeböljan för att ta emot barnens faster med man och hund samt mummi & vaari. 
Faster åker idag tillbaka till Rovaniemi så de kom för att gratulera Lillebror igår.

Lillebror var busigt värre och sprang runt på gräsmattan med vaari tills de båda var alldeles svettiga.

Lillebror blev första gången friserad av proffs i tisdags så han blev genast att se lite äldre ut. Jag har själv tidigare klippt lite hårtofsar bort här och där, men nu är det jämnt och fint. Tack till förra grannen som kom och fixade <3

Annat som händer är att passligt till Lillebrors födelsedag så kom de och tvätta vårt tak. De skulle komma första veckan i juli, men det drog ut så nu är de här. 
Igår tvättade de husets tak och böt ut några söndriga takplattor. Det kom så mycket skit ner från taket, smuts, barr, mossa att vi hade balkongen och gården helt nersmutsad igår. Som tur städade de lite efter sig, men jag måste säkert skura balkongen till kalaset. Idag fortsätter de, taket skall målas och garagetaket tvättas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar