tisdag 25 november 2014

Böcker

Tänkte ta och tipsa om några böcker som jag läst rätt så nyligen.

Jag läste för en tid sedan Fredrik Backmans bok "Min mormor hälsar och säger förlåt" och jag älskade den boken! Eftersom hans sätt att skriva är alldeles förträffligt bra så lånade jag från bibban hans bok "En man som heter Ove". Den var himla bra! Jag tror att jag lite skrattade och grät om vartannat. Jag säger bara: Hur KAN någon skriva så bra?!

Följande bok jag tog i tu med var Gillian Flynns "Gone Girl". Denna bok var ju helt bra, rätt så annorlunda då man jämför med andra böcker jag läst i samma genre (spänning). Båda huvudpersonerna i boken var osympatiska vilket är ganska speciellt tycker jag. Den har kommit ut som film och det skall visserligen också boken En man som heter Ove göra. Jag skulle gärna se båda filmerna :)

Sedan läste jag en novellsamling "Polestar - laivan kapteeni" av Arthur Conan Doyle. Den bestod av korta berättelser som han skrivit i tidningar runt 1880. Vissa av berättelserna är mer intressanta än andra. Tycker att det är en ganska spännande att läsa beskrivningar på platser och människor och sättet hur de tänkte för över 100 år sedan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar