torsdag 23 augusti 2018

Bråkande bråck

Vilket elände det har varit med Lillebrors ljumskbråck!
Nu har han haft det i tre veckor och två gånger har vi måsta åka in till barnjouren.

Sjunker inte bråcket tillbaka in, utan blir hårt och sjukt så skall vi genast åka in. 
Det gjorde vi förra veckans torsdag. Vi tog Smulan också med (vi kunde inte lämna henne ensam hemma såklart). Fastän vi togs emot som brådskande så tog det ändå tre timmar.

Lillebror blev fick Burana och Panadol, kallt på bråcket och sedan tryckte en kirurg in det. Fastän han hade fått smärtstillande så vrålade han av smärta och skakade när hon tryckte in det. Efteråt hängde han fast i mig så att ingen av personalen skulle röra vid honom mer.

Igår, 6 dagar senare blev det så illa igen att vi åkte in på kvällen till jouren. Här hemma hade vi redan gett smärtstillande och försökt lugna ner honom och sedan trycka in den. Det var så hemskt! 
Jag tänkte till slut börja gråta själv när jag måste tortera honom så utan att få in den. 

När vi kom till jouren och hade suttit där i 15 minuter så slutade han mitt i allt att gråta och pekade på fiskarna. Jag kollade ljumsken och bråcket hade gått in av sig själv. Vilken lättnad!
Vi kunde ändå inte åka hem för att bara en kirurg kunde släppa hem oss så vi blev och vänta på henne.

Fastän klockan var 22 så skurrade Lillebror med alla bilar han hittade och tittade på fiskarna. Han hade ju gått miste om många timmars lek när han hade så sjukt. Så smackade han med munnen och visade att nu var han hungrig också.



Kirurgen kollade att det såg bra ut igen och sade att nästa gång om det händer skall vi igen åka in och de försöker flytta framåt på operationen (den är om en månad). 

Hemskt besvär och jag hoppas att vi skulle få det snabbare fixat. Jag har stress varje gång bråcket ploppar fram (ca 5 ggr/dag) att jag inte lyckas få in det.

Igår kunde mommo och mofa komma till oss på kort varsel och natta Smulan. Super tack till er! Smulan var super bussig senast på jouren och väntade fint, men tungt är det. Speciellt när sovdags har redan gått. 


2 kommentarer:

  1. Oj nej sånt elände😐mina pojkars bråck löpte ut och in utan några problem. Vilken tur dom hade. Hoppas ni får operations tid snabbt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så olika kan det vara. Inte förstod jag att det skulle vara så här jobbigt. Nu har han varit en vecka utan att ha sjukt så vi håller tummarna att det fortsätter så här tills vi har operationen :)

      Radera