tisdag 3 mars 2020

Ingen napp

Lillebror och Smulan var i söndags och leka hos mummi&vaari.
När det var dags att gå och lägga sig hemma på kvällen så märkte vi att Lillebrors pupu och napp har blivit kvar hos farföräldrarna.

Lillebror blev alldeles olycklig och föräldrarna paniksvettades. Kommer vi alla att vaka hela natten nu? Saken är den att Lillebror har ALDRIG någonsin sovit utan sin pupu och napp. Det går helt enkelt inte. Nappen har jag funderat på och det har varit klart att han inte mera skall ha den när han fyller tre år. 

Nu kom då ett passlig tillfälle att ge upp nappen. 

Konstigt bra klarade han av natten utan sina två tröstredskap! Normalt somnar han på några minuter och nu tog det en timme. Sedan vaknade han över en timme tidigare än normalt och kunde inte somna om. Smulan var super snäll och lät honom välja en mjukis från sitt rum. Han valde en kanin och ett lamm som han sov med istället.

Dagssömnen gick bra (han hade ju vaknat tidigare än normalt så han var extra trött). På kvällen hämtade vi hans snutte-pupu hem och nu löpte natten som normalt. 

Nu när han är stor pojke så fick han välja en bil åt sig från butiken. Vilken som helst. Han visste precis vad han skulle ha, en blå Volvo lastbil med stockar i kärran. 


Jag måste nog säga att detta gick mycket lättare än med Smulan. Hon var 1 år 10 mån när vi gav upp nappen och hon var alldeles i panik. Det ville jag inte göra om. Nu kunde vi resonera med Lillebror och han berättar åt andra att han är en stor pojke och har en Volvo istället för napp :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar