söndag 8 mars 2020

Krukor och kort

Vilket fint veckoslut vi har haft, sol och varmt!
Jag tror att vi alla fick en överdos frisk luft idag. Jag var genast på morgonen ute och gå med väninnan i tre timmar. Det blev en lite längre promenad för vi gick sicksack och lämnade kalasinbjudningskort till Smulans dagiskompisar. I år blir det hennes första dagiskompiskalas!
Vi har varit ute med barnen i lekparken, på egen gård och på cykeltur. Nu börjar det kännas lite överallt att man rört på sig.

Smulan fixade själv inbjudningskorten i form av ugglor.


Inspiration hittade vi från Pinterest. 

Jag har fått lite planterat också idag. De flesta av mina sticklingar har fått nya krukor. Jag hade några gamla krukor, men sedan skaffade jag två nya till.

En hittade jag på Pieni antiikkiliike Harakka. Hon som har butiken delar mina intresse för krukor och växter så vi stod och pratade en lång stund. Vi delade inspiration och tips och hon tog mig bl.a. till köket för att kolla vad jag tyckte om murgrönan hennes som såg vissen ut. 

Av henne köpte jag en gammal rysk kastrull till mina monstera sticklingar.


Den har en så vacker form! 
Man kan ju plantera i vad som helst. Jag har också sticklingar i smörkrukor och kaffekopp.

Den andra krukan hittade jag i Flying Tiger Copenhagen.


I butiken tyckte både jag och Smulan ansiktet påminner på pricken om Alfons Åbergs pappa! Klart att den fick följa med hem!


En liten ampel lilja skall hoppeligen utvecklas till en stor kalufs. Det harmar mig lite att jag inte köpte två stycken! Jag borde ju ha en till påskgräset också och den kostade ju bara 3 euro.

Barnen fick också plantera egna tomater (Chocolate Cherry) i mjölkförpackningar. Grannens pojke var hos oss hela dagen så han fick också plantera en. Nu skall vi hålla tummar och tår att alla tre barnens tomater växer och mår bra. Så att det inte blir orättvist om någon blir utan tomat. Jag tror att jag sår lite extra för säkerhets skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar