torsdag 15 juli 2021

En resa till Jyväskylä och Vierumäki

 Vår kompis har en konstutställning i Jyväskylä under hela julimånad. 

Eftersom vi har semester så passade vi på och åkte på semesterresa till Jyväskylä. Det är en av mina favoritstäder så det passade mer än väl. 

Vi har brukat tidigare bo hos vår kompis, men nu har både han och vi familj så vi tog in på "hotell". Egentligen bodde vi i övre våningen hos en konstnär. 70 m2 helt för oss själva med egen ingång. Huset var alldeles underbart! Ritat år 1908 av Wivi Lönn (obs kvinnlig arkitekt, inte så vanligt på den tiden).



Barnen måste förstås ta några studshopp i sängen genast när vi kom. Lillebrors sko ligger placerat så där trevligt mitt på mattan som blickfång.

Vi hade tillgång till en stor lummig vildvuxen trädgård och luftkonditionering! Det var så skönt då temperaturen steg varje dag till + 30 grader!

Konstutställningen vi kom och tittade på var så klart fin! Vi passade på och kollade väggarna i resecentrumet som han också målat, super snyggt!

Jyväskylä är en väldigt trevlig stad för barnfamiljer. Lekparken Mäki-Matin Perhepuisto var nog en av de finaste parkerna jag besökt. Vi lekte i den skuggiga parken till kl.20 på kvällen, fortfarande varmt.

Ett annat väldigt mysigt ställe är Teeleidi, där provade jag på fermenterat te, gott! 

Efter tre dagar i Jyväskylä fortsatte vi mot Vierumäki. Vi bodde där i ett super trist hotell, det kändes väldigt sterilt efter vårt mysiga boende i Jyväskylä. Det roligaste i Vierumäki var Flow Park där hela gänget fick klättra runt bland trä-banor, klätterväggar, linbanor osv. 

Smulan klättrade högt uppe bland träden.


Hon var fantastiskt duktig och förstod genast hur hon alltid skulle koppla sin sele själv i vajern. Modig och så himla stolt när hon klarade av alla banor som var tillåtna åt personer under 150 cm.

Lillebror höll sig till de lägre banorna och hade super skoj han också. Svinga sig hit och dit. Ganska bra förstod han också kopplingarna, men eftersom han är bara en meter lång så fick jag agera som stödperson vid förflyttningar.

Svettigt och kul! 
En alldeles underbar roadtrip. Tack till våra hus och kattvakter <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar