tisdag 19 juni 2018

Att se utanför Norrköping

Runt omkring Norrköping finns fina ställen som vi besökte och säkert massvis med ställen som vi kommer att besöka i framtiden.

Ett ställe som vi alla gillade var Stendörren i Nyköping. Där kunde man gå i skärgården från ö till ö via hängbroar. Vi hade matsäck med och promenerade runt där.



Jag hittade Östgötalands museum i Linköping. Där fanns en Alfons Åberg utställning och Viljans värld (klick). Jätte fina krypin att undersöka i Viljans värld och Smulan gillar Alfons. Hit ville hon resa en gång till, men vi vuxna tyckte att ett besök räcker fastän det var fint!


Smulan svarar i familjen Åbergs telefon.

En del slott hann vi också besöka. Favoriten var Löfstad slott och handelsträdgård.


Skulle inte bilen ha varit fullproppad med grejor så skulle jag ha köpt hem fina plantor och prydnader. Utställningen var också fin!

Vi såg också Nynäs slott och Stegeborgs slottsruin.

På hemvägen stannade vi en gång till i Nyköping, men var inne i staden denna gång. Vilken fin gågata där fanns! Lång och full med liv. Jag försökte köpa jordgubbar med de tog bara kontant eller Swish. Vad är swish undrade Smulan när vi inte kunde köpa jordgubbar (vi har ej det i Finland) och jag berättade åt henne om det.

Igår när vi var ute med grannens flicka så lekte de glasskiosk. När grannen skulle betala så sa Smulan att här kan du bara betala med Swish. Allt snappar de upp :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar