måndag 18 juni 2018

Fantastiska Kolmården

Ett ställe som behöver ett eget inlägg är Kolmården.
Vi var alla väldigt överraskade över hur fint det var där! Vid entrén hickade vi till när biljetten inte var av det billigaste slaget, men det var värt varendaste en krona!

Vi besökte Kolmården faktiskt tre gånger, så bra var det :)
Första gången kollade vi alla djur och testade den otroligt snabba berg och dalbanan Wildfire (kolla video här klick).  Jag var alldeles skakig i benen av åket, den bästa berg och dalbanan jag någonsin åkt! 

När jag var liten så åkte vi med bil genom djurparken, men det har ändrat och nu fick man åka med alphiss, både högt och lågt.Det var en rolig upplevelse redan i sig, men vi hade också turen att se bl.a. lejon, giraffer, zebror, älgar och björnar.

Djuren var annars också väldigt alerta så vi såg de flesta djuren. Björnarna jagade varandra och vissa djur kom nyfiket och tittade på oss. Getterna fick man klappa osv. De olika showen är också värda att se. Vi var från morgon till stängningsdags och bara kollade på allt och ändå hann vi bara med en del. 

Följande besöket var till Bamse världen i Kolmården. Det var Smulans önskemål (hon är en Bamse fan). 
Vi besökte Bamses hem, åkte runt i Skalmans bilar, luftballonger och i Bamses flygande matta (favoriten) samt godiståget (det var lite för hurja skrek barnet i svängarna). 

Vi hann också se en teaterföreställning.


Teater som utspelar sig på Farmors vind.

Hit skall vi komma igen ropade Smulan och gav Bamse en "high five". 

Tredje besöket till Kolmården var inte djurparken, utan Aquariumet/Tropicariumet som stod utanför.

Det var lite spännande för att vi funderade vad biljettförsäljaren menade när han sa att vi inte får äta, dricka eller ha nappar inne. Han sade att aporna är lite svaga för sådant. Ja-ha, tänkte jag, inte slipper väl aporna genom väggen för att knycka mat och napp?!

Vilken överraskning det var när vi steg in och aporna var fria, inga burar här inte! Inga nappar blev stulna, de var väl gömda.

Många av djuren här var farliga och lite läskiga, men väldigt intressanta. Giftiga ormar, håriga spindlar och färgglada grodor.


Mannen donerar gammal hud åt doktorfisken (och jo, det fick man göra). 
Ingen fick mardrömmar av besöket här inte.

Frågar man Smulan så vinner dag två då vi hälsade på Bamse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar