söndag 17 juni 2018

Barnens Norrköping

I Norrköping finns det massor för barn att göra och titta på.
Till våra dagliga rutiner hörde förutom den dagliga semesterglassen/jordgubben en sväng till en lekpark.

Vi bodde nära Strömparken och besökte den minst varannan dag. Där fanns förutom klätterställning och vattenlek en fisktrappa för lax och öring! Roligt med lekpark där en bäck rinner, fast en dag var Smulan så ivrig att hon trillade i. Den är inte djup och hon rutschade bara i med armarna när hon skulle fylla sin vattenpump. Men våt blev hon!

Jag gillade mest Folkparken, där fanns t.ex. en discgolfbana som jag och min bror spelade igenom tre gånger. Smulan gillade också denna park bäst. Vasaparken är också riktigt bra, men inte lika fin som Folkparken. 


Smulans ekorrar. Hon ville alltid räkna dem när vi gick förbi, hittade kanske 12 stycken gömda under bänkar, på väggar och vägen.

Vi planerade långt vårt program på basen av vädret. Det var över 30 grader några dagar (34 grader en dag!) så då gjorde vi inomhusgrejer och var ute när det blev lite svalare.


Smulan vid Ågelsjön.
Här kastade jag vinterpälsen. Det var ännu 28 grader varmt klockan 20 på kvällen!


Lillebror var inte lika förtjust i vattnet så han käkade jordgubbar och sand i stället.

Staden i sig är redan så spännande så det behövdes inte lekparker hela tiden. Ofta stannade vi och tittade på fina statyer utomhus eller spännande föremål i fönstren. 

En rolig överraskning var att de spelade vackra visor ca kl.17 via Norrköpings rådhus klockor. Jag satt och funderade över hur det lät som "Idas sommarvisa" när klockorna ringde. Men det VAR ju den visan. "Den blomstertid nu kommer" en vecka senare var också väldigt fin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar