fredag 29 juni 2018

11 månader

Lillis blev 11 månader "gammal" för två dagar sedan.
Snart är han ett år, hurja vad tiden går fort!


Han hittade något intressant att peta på i gräsmattan.

Han är en super charmig liten filur som har lätt till skratt. Han har också en väldigt stark vilja och blir rosenrasande om någon tar en sak ur hans hand. Vi övar för tillfället att ge och ta så att det skulle lätta :) Lampan har han hittat. När man frågar "var är lampan" så pekar han uppåt och säger dääää. Sen applåderar han åt sig själv, hih.

Igen får äta jordgubbar eller banan utan att dela med sig av den åt honom. Ger man inte så vrålar han och pekar på jordgubben/bananen. Vi har ätit så knasigt mycket jordgubbar att jag tror att nyttan övergår snart till onyttigt. 

Han går längs med möbler och med sin gåbil. Skall han fort framåt så slänger han sig på mage och drar sig framåt. Några krypsteg tar han nu och då om han sitter och skall ta något som är nära. Eller tänker ta sig lite framåt för att stiga upp. Ibland står han utan stöd, men så fort han märker det så sätter han sig förskräckt ner. Kanske han blir en försiktig typ som jag?

På tal om försiktighet så har det varit olyckornas dag idag. Han ramlade ner från soffan (syrran lyfte upp honom dit), slog läppen så den började blöda och smällde huvudet. Alla tre var olika olyckor. 

Huh, skönt att Mannen är hemma igen på lördag. Han har haft jobb och kvällsprogram så det har varit mycket tremistid (kan man säga så?) med barnen. När man är så mycket ensam med dem måste man ju få sysslor gjorda och skulle behöva ett par extra ögon i nacken :)

Tillbaka till Lillebror, hoppas att jag inte förstör det nu med att skriva ner det. Men han har nu sovit i över en vecka utan att vakna och äta. Whoop whoop. Helt fantastiskt att inte behöva vakna på natten och fixa käk! Dessutom sover både Smulan och Lillebror 11-13 timmar så jag behöver inte skynda och sova för att jag hinner sova tillräckligt när jag inte blir väckt på natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar