fredag 20 juli 2018

Av och an hem

Vi är lite hemma och lite på utfärd, turvis. 
Det är det som är så skönt med semester, att man kan komma och gå lite som man tycker.

Pga. hettan styrde vi tillbaka till mummi & vaaris stuga i Karislojo. Denna gång gjorde vi något extra spännande med Smulan och övernattade i tält. För första gången för henne!


På terrassen till gäststugan (som ej är i bruk) fanns den jämnaste marken. Som en gammal scout bultade vi fast tältet i terrassen så slapp vi greja med pinnar och band...hih hih!

Vårt tält är jätte litet och har plats för två madrasser. Hur mysigt som helst!
Det var så spännande att Smulan inte kunde somna genast. Vi läste Bamse och pratade om allt möjligt. Till sist smekte jag hennes ansikte tills hon somnade (närmare kl.21.30). 

Sen sov hon hela natten utan att vakna och steg upp först när vi andra redan dukat färdigt till frukost. Det skall vi göra igen sa hon.

Annat vi hunnit med var att besöka kvällstorget i Salo. Det var massvis med människor och några bekanta råkade vi också hitta!

För att hålla oss svala så hade vi tumistid med Smulan och besökte Finnkino. Vi tittade på Biet Maja. Den var ganska lång 1h 20 min och när popcornen tog slut så tyckte hon att vi kunde gå hem :) Bra orkade hon ändå till slut. En timme skulle säkert ha varit passligt.
En grej irriterade jag mig på; att man betalar 12,50 euro för en biljett och sen tvingas man titta på reklam i ca 10-15 minuter! Jag höll på att bli tokig! Skall de visa så mycket reklam så kunde man väl betala hälften av priset?

Annat som är nytt så är att Lillebror har en klättringsfas på gång. Nu kommer han upp i Smulans säng, på pallar och uppför trappan. Det är som om han har prosesserat allt detta för att han är så säker när han far och har inte ramlat (knackar i trä). 

Glad fortsättning på fredagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar