torsdag 5 juli 2018

Jumpsuit, bula och jordgubbar

Det har känts som om det var fredag idag, fastän det bara är torsdag. 

Måndagen började med att jag blev skitskraj! Då märkte jag när vi lekte att Lillebror har en enorm knöl i huvudet, mjuk och stor som en halv tennisboll. Vi rusade till läkaren som menade att det är en bula som kommer att försvinna. Jag antog att han fick den när han ramlade från soffan i fredags, men jag kunde inte fatta hur jag inte hade märkt den på veckolutet. När jag kollade på bilder från veckoslutet fick jag bekräftat att han inte hade den då. Mysterium...

Sen blev veckan bättre fastän Lillebror fortfarande har en 7 cm stor bula i huvudet.Jag har spenderat pengar på plantor och mylla och mellan varven petat ner dem i jorden (jep, det kommer bilder i ngt skede).

Vi har ätit kopiösa mänger jordgubbar. Jag räknade till 1kg/dag.


När lådan inte är full med barnahänder så försöker jag hinna fylla frysen med jordgubbar.

Vi var på ett fartfyllt tre-års kalas. Smulan och kalasnissen är jätte goda kompisar och öppnade presenter tillsammans. Av oss fick han en drake, den kommer hoppeligen ofta i användning på blåsiga Drumsö. Lillebror umgicks med en 8 månaders bebis. De satt på golvet och gnagade på presentpapper och lekte med bilar.

Idag överraskade Smulan mig när vi var en sväng till Lidl. Hon orkade gå hela vägen hem (1,5 km) utan att knarra! Jag vet att hon orkar cykla långa vägar, men att hon nu också orkar gå är super skoj! 

Vi var till Lidl för att köpa mera jumpsuits åt henne.


Hon har en fas nu där hon hatar byxor som inte sitter bra. Gissa om jag blev glad när jag hittade denna?! Här rutschar inga byxor neråt när de sitter fast i en övredel. Hon älskar den! Eftersom de byter sortiment ofta i Lidl så passade jag på och köpte två stycken. Jag köpte faktiskt en åt mig också, den är så skön :) Jag har en gång tidigare ägt en jumpsuit och det var när jag var 11 år. Den fick jag av min kusin och hennes mamma. Jag vägrade använda något annat den sommaren och hösten.


3 kommentarer:

 1. När min unge var liten (typ 1år) så somnade han på en filt ute på gräsmattan och när han vaknade såg hela hans skalle helt "sned" ut. Åkte också till läkaren som konstaterade att han nog blivit biten på var sida av huvudet av någon insekt som gett ett par rejäla bulor (precis som du skrev, som en halv tennisboll och mjuka) på grund av att han inte hade något immunitet mot det för att han var så liten (ung). Kanske samma hos din grabb?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, tänk om det skulle vara det? Skulle vara skönt att få en förklarning till det hela :) Det blir att se om den snart skulle bli mindre, bulan är fortfarande efter en vecka stor.

   Radera
  2. Nu är det ju ett friskt taget ett tag sedan, men minns nog att bulorna satt i ett bra tag. Grabben var sedan känslig mot insektbett tills han kom upp i skolåldern. Bara att din beskrivning på den halva tennisbollen kändes så bekant.

   Radera