tisdag 10 december 2019

Lite snö, mycket tjat om kläder och julmys

Idag vaknade vi upp till en vit värld, som var regning och svart igår.
Vi började dagen lugnt med frukost i skenet av de två adventsljusen. Jag vet inte om det råkar sig, men jag tycker att barnen sitter mycket lugnare vid matbordet om vi har tända ljus. 

Sen blev det lite gråt och sura miner när de trots allt måste ha utekläder på sig. Det är ju inte varmt ute fastän det är varmt inne. Smulan tycker inte om mössor (förutom nu en tunn hjälmmössa), inte om vantar och inte om skor. Helt dumt med vinter skriker hon! Fast hon å andra sidan vill ut och göra några snöänglar. Med Lillebror diskuterar vi varje morgon varför han inte får sätta på sig sina blommiga sommarskor :) Bara vi kommer ut så brukar det lätta :D


En liten mus bor i vår stora fina lykta.

Julkorten fixade jag idag...inte alls i sista minuten, hah! Jag hade lite tänkt att posten skulle strejka och att de inte skulle hinna fram. Men de gör de ju inte så jag fick sätta lite fart på. Det är ju så roligt att få kort tycker barnen så vi måste ju skicka till dem som brukar skicka kort. 

När Smulan var på 5-års rådgivningen satt de en remiss till ergoterapi för att kolla upp hennes gestaltningsförmåga. Nu är det kollat och inget behöver åtgärdas. Smulan älskade att vara på ergoterapin, hon fick gunga, åka linbana, pyssla osv under de två besöken. När hon hörde att hon inte behöver gå dit i fortsättningen så började hon gråta alldeles förfärligt! Det var ju så himla roligt och hon VILL GÅ DIT! Bra så, att det var roligt :) 

Lillebror lärde sig igår att slå en riktigt kullerbytta. Smulan lärde honom och han gjorde precis som hon visade. Jätte roligt att kunna det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar