lördag 7 december 2019

Pepparkakor, vänner och självständighetsdag

Denna vecka har handlat om pepparkakor och vänner.
Smulan har bakat pepparkakor på dagis och dekorerat pepparkakshus hos sin goda vän. Igår bakade hon pepparkakor hos mommo och mofa tillsammans med kusinen och Lillebror, och imorgon skall hon få baka hos sin kompis Ida.  Jag undrar om hennes ork räcker till imorgon, eller vill hon bara skippa det och leka istället :) Det blir att se.

I fredags firade vi Finlands självständighetsdag. Kusinerna (förutom den minsta F) hade en rolig dag hos mommo och mofa. De blev övernatt för andra gången i år hela gänget. Det var ett gäng glada ungar som jag hämtade hem nästa dag! 

Vad gjorde vi då med Mannen när vi var på tumis. Vi tränade lite och sen kollade vi på film. Tyvärr var filmer alldeles förfärligt långtråkig (Britt-Marie var här). Boken var underhållande, men inte filmen. Så kollade vi halvsovande lite på slottsbalen och gick tidigt och sova. Nästa dag skurade vi hela badrummet. Badkaret, bastun, väggarna, duscharna och golvet. Det tog ju hur länge som helst! När vi var färdiga fick vi skynda iväg för att hämta barnen hem. 
Smulan ropade till när hon öppnade ytterdörren "här doftar rent!!". Heh, kanske vi borde skura lite oftare än en gång i året :)

Idag hade vi kompisar på besök och stekte pizzor. Det blev pizza med päron & blåmögelost, ren&ost och bara mozzarella & tomatsås. Alla var jätte goda, men min favorit är nog päron & blåmögelost, mums!


Vi har ljus i kakelugnen istället för ved då vi stekte pizzor och värmde upp hela köket med pizzorna. 

Skönt att vara inne hela dagen med vänner då vädret är inte det bästa. Det regnar och blåser så det viner i knutarna.

Imorgon blir det mer kompishäng och släktingträff. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar