söndag 26 januari 2020

En lååååång promenad

Igår var vi hela kvällen hos kompisar på Drumsö. 
Det är ett väldigt vackert ställe, men jösses vad det kan blåsa kallt! När vi stod och huttrade i lekparken vid stranden kom en dam dit, klädde av sig ytterkläderna, tills hon stod i bara simdräkt och vintermössa. Sedan gick hon långsamt i vattnet, simmade runt ett tag och torkade sig i handduken utan att skynda sig. Klädde på sig och gick sin väg. 
Ögonen höll på att trilla ur oss! Hur klarade hon av det? Och med sådan lugn!
Huh!

Idag åkte barnen över till mummi & vaari för att leka lite med dem. Undertiden gick vi med Mannen från Björnkärr till Pirttimäki (vid Noux). Det vara 6,5 km ena vägen så vi räknade med 13 km promenad. Heh, vi räknade inte med att gå lite fel och så måste vi svänga om och gå lite extra. När vi kom fram till caféet Pirttimäki hade vi redan gått 9 km. 


Vi åt hönssoppa och tog efterrätt på caféet. Vi ville ju ha både Runebergstårta OCH fastlagsbulle så vi tog en av vardera och delade dem. Så fick man båda :)

Det smakade som om allt var gjort på platsen (väldigt gott) och priset var fördelaktigt. Jag kan verkligen rekommendera stället.

Efter att vi suttit och vilat benen en stund så fick vi fortsätta tillbaka till svärföräldrarna och denna gång gick vi rätt så det blev bara 6,5 km för hemvägen. Som tur var.

Fastän jag går mycket normalt så kan det nog vara att detta äventyr kommer att kännas i fötterna imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar