söndag 17 mars 2013

Lördags shopping

Igår insåg jag igen för femttielfte gången att jag inte tycker om att handla kläder åt mig.
Nu är det så att mitt klädskåp är rätt så tomt på avdelningen "kläder man kan ha på jobbet". Jag går med samma kläder vecka efter vecka och nu börjar de se lite slitna och noppiga ut. 

Knarrade lite om det på lördagsmorgonen och då sade Mannen att vi åker in till Helsingfors för att handla lite kläder. Som mål var att hitta byxor och blus. Det blir ju kul! 

Hmm...njaa, början var bra i alla fall!

Vi började med ett glas champpis på "One Tiny Champagne Bar".


Solen lyser och vi kollar på människor som går förbi.

Men sen började vi gå i butiker. Hittade ett par mörkblåa byxor som jag köpte, men efter det blev det ingenting. Blev mer och mer frustrerad när vi gick omkring. Mannen var nöjd och glad medan jag undrade om man inte kunde spendera en lördag ute i stället för att vandra ut och in i butiker. Jag blev så trött på det hela så jag kunde ha lagt mig ner på butiksgolvet och sovit en timme. Å nej, det berodde nog inte på champpisen :)

Jag bestämde mig för att beställa från nätet en blus åt mig så behöver jag inte gå i butiker mera, någonsin, ever never.
Lite piggare blev jag i Kampen när vi väntade på bussen för att då var jag till bokbutiken och hittade några böcker jag har på min önskelista:

Conn Iggulden. Veljessota
Lee Child: Tappaja
Christian Rönnbacka: Julma

Nu när jag skrev upp böckerna så märkte jag att de låter de ju lite dystra :)

Läser först färdigt Ulla-Lena Lundbergs "IS" före jag sätter igång med nya böckerna. Ulla-Lena skriver på ett väldigt behagligt sätt och använder det svenska språket otroligt vackert. 

Hoppas att ni njuter av den vackra söndagen! 

4 kommentarer:

  1. Månne det är ett släktfel att hata klädshopping??!!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar att gå i butiker bara jag inte behöver hitta något åt mej själv bara :D Men jag råkade i misstag hitta förra veckoslutet på ett loppis några jätte bra plagg åt mej själv. Resten jag hittade var nog sedan åt barnen kläder och leksaker(har ju inte tillräckligt leksaker i vårt hus ännu).

    SvaraRadera
  3. Hahaha, låter sååå bekant - därför har jag inga som helst större problem med att köpstoppa - blir så mycket mera tid för annat, roligare :) Men det är sant, det kan kännas lite anemiskt i garderoben ibland...

    SvaraRadera