På bloggen Tarun Taikakakut fanns ett granola recept som jag genast måste testa (klick).
Det blev alldeles super gott så jag tror att jag kommer att göra denna version nu i flera omgångar.
Jag har inte köpt müsli /granola på säkert 5-10 år då jag alltid fixat det själv av det jag råkar ha i skåpet.
Jag gjorde min granola ganska likadan som Tarun Taikakakut, men men några små ändringar.
Blanda 4 dl havregryn, 3/4 dl mjöl (jag använde spelt), 2 msk honung, 1 tsk kanel, lite vaniljsocker, lite salt, 2 msk olja (jag använde ryps) och 3/4 dl vatten.
Bred ut blandningen på en ungsplåt och grädda i 175 grader i 25 minuter. Rör om nu och då, men söndra inte "högarna". Stäng ugnen och lämna ugnsluckan lite på glänt i ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna och häll blandningen i en glasburk.
Jag hade torkade tranbär i skåpet så jag satt en näve av dem i min granolablandning.
Jätte gott med yoghurt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar