tisdag 15 mars 2016

Två-års rådgivning

På morgonen besökte vi barnrådgivningen, det var dags för 2 års kontroll. 

Vilken skojig kontroll denna var! Smulan fick en korg med leksaker och fick leka hela den tiden vi var där. Hon gjorde pussel, sparkade boll, byggde torn, lekte med djuren och frågade mellan varven "mikä tämä on? (vad är det här?)". Hon böt om språket till finska när  hon märkte att Sari talar finska. Det är en rätt så ny grej som hon har gjort nu i en månad. D.v.s. växla mellan finska och svenska beroende på personen hon träffar. 

 Jag har så roligt  här hemma när hon säger så finurliga saker. Jag försökte t.ex. klä på henne en långärmad blus och då sa hon strängt "Det är INTE en bra idé!". Förr skulle hon ha ropat "NEJ!".

Barnet är nu 87,8 cm och väger 12,5 kg. Smulan passade på att ta måtten på några leksaker också, bara för att det var så roligt att väga och mäta. 

Efter rådgivningen traskade vi iväg till klubben.
Vi bjöd frukt och grönsaker åt barnen och barnen sjöng åt Stella. Två ljus fick hon blåsa och blev alldeles till sig av all uppmärksamhet hon fick. 

Det var skönt att sova dagssömn efter en så händelserik morgon.


Barnet och katten myser. Och nej, katten lider inte, han spinner :) De har en alldeles underbart kontakt, katten och barnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar