fredag 12 april 2019

Tumistid

I onsdags var vi äntligen ute och äta med Mannen på tumis. 
Vi skulle fara redan i förra månaden, men det blev inte av (klick). Bättre sent än aldrig!

Mummi och vaari kom på onsdag kl.13 till oss och jag åkte iväg till Helsingfors.
Vi checkade in på Hotel Rivoli Jardin och lämnade våra väskor där.


Ett sött litet hotell.


Det var första gången jag var en natt borta från Lillebror. Han är så van med mummi och vaari så jag var inte nervös för honom, mera var jag för farföräldrarna :D Jag var lite orolig över att de stressar för mycket över det hela.

När vi satt på restaurang Muru med Mannen, åt, skrattade och blev uppassade av andra människor så tänkte vi på hur lyxigt det är! Skulle man göra det ofta så skulle det inte mera kännas så otroligt extra. Att bara kunna sitta, hur länge som helst och äta i lugn och ro.
Muru är en jätte fin restaurang och så bra personal. Vi höll mellan rätterna på att kikna av skratt när personalen roade oss (sommelierna hade en vintävling och försökte påverka våra beslut till sin fördel). Alla maträtter var dessutom utsökta, vi kunde inte ens där bestämma vilken vi tyckte mest om.

På kvällen hann vi strosa runt i storstaden och ta en drink före vi tog oss till hotellet. 
Efter frukosten tog vi det lugn och åt ännu lunch före jag återvände hem (Mannen for på jobb). Tänk att jag åt tre gånger under två dagar utan att behöva passa upp någon :) 

Hemma väntade glada barn! Som jag lite förutspådde så var barnen pigga och utvilade,  de sov natten igenom medan mummi och vaari höll ett öga på dem och sov knappt själva. Tur att de är pensionärer och får sova resten av nätterna denna vecka.

Det var en alldeles förfärligt trevlig mitt-i-veckan miniresa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar