onsdag 22 april 2020

Städa städa varje onsdag

Några saker som har flerfaldigats under isoleringen är smutsen här hemma.
Fyra personer och en katt svansar runt, ut och in, hit och dit. Leksaker flyttas, papper flyger, mat, kärl och glas samlas på hög och händer tvättas som aldrig förr. 

Förr har jag städat lite när det passar mig bäst. Nu bestämde jag för att vi städar varje onsdag. Barnen dammsuger sina rum själva (det är fortfarande kul tycker de!). Vi plockar undan, skrubbar klet bort och jag byter kattsanden. 

Vilken skön känsla att kunna gå utan att ha sand och mat fast i strumporna några dagar :) Skulle man vilja göra det alla dagar så skulle vi måsta dammsuga varannan dag. 

Idag medan barnen dammsög sina rum så började jag tvätta fönster. De är så himla många att jag får göra det i flera etapper. Inspirationen för att tvätta fönster kom härifrån (klick). Jag tvättade inte fönstren förra året och efter att ha läst om Project Mamas fönstertvätt så tänkte jag att värre kan det inte blir :D 


Vår aula i nedre våningen med rena fönster på insidan. Detta "rum" är gästrum/lekrum/sårum/jumpparum.

Det gick ju helt smidigt, randigt och rent blev det. Idag fick jag tvättat Smulans, Lillebrors och aulans fönster. På insidan. Kanske jag skulle orka tvätta dem på utsidan imorgon. 
Sedan har jag bara övre våningen kvar att tvätta, haha hah! Lite mera där...


Smulan finslipar städningen med att putsa bordet rent med handen.

Bakom Smulan är gamla Singer symaskinen. Den har fått en träskiva på sig och fungerar som plantbord. Där växer tomat i mjölkförpackningar, basilika i balkonglådor och solrosor i krukor.

Annat som har ökat under isoleringen är summan som går åt till mat. När Smulan och Mannen äter med mig och Lillebror alla måltider så har veckans matbudget nästan dubblats! Det skulle jag inte ha gissat, att det inverkar så mycket. Kanske jag borde odla lite till så att vi skulle göra lite inbesparingar  på den sidan i sommar....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar