onsdag 1 april 2020

Första april

Igår var det svinkallt och blåsigt, idag väldigt mycket bättre.
Soligt och + 9, en riktig utedag!

I isoleringstider är det att välja att vara inomhus eller ute i naturen. Det går ju inte att fara någonstans, inte längre bort än Nylands gränser då det är stängt nu. Så skall man förflytta sig någonstans över påsk så är det att välja mellan kök och vardagsrum.

Smulan och Lillebror har hittat väldigt många roliga gemensamma lekar. Kreativiteten flödar när de är jämt tillsammans. Som tur har de varandra! Det är så tråkigt att inte få träffa sina dagisvänner.

Imorse lekte de sniglar. De hade dragit varsitt badkar över sig och kröp längs med golvet. De gjorde låtsasmat och gömde sig inuti skalet. När jag kollade nästa gång vad de håller på med (konstigt tyst) så lekte de med katten Mårran.


De hade gjort ett litet bo åt honom i trappan. Med flera dockfiltar, en liten matskål och en boll att leka med. Han tyckte att det var helt okej!


Kittla, kittla!

Senare idag besökte vi en ny park, en som ligger omringad av stora granar och oftast är den väldigt tom.

Där finns en liten rutschkana. Då lekte de att rutschkanan är toaletten och när man spolar så åker man nerför rutschen. Lillebror var bajskorven som spolades ner ca 40 gånger, Smulan var toatrollet som försökte klättra upp för rutschen. Jag var wcborsten som skulle ta bort toatrollet så att lilla bajskorven kunde rutscha ner. Å jo, de hade helt själva hittat på denna lek och jag fick en viktigt biroll :)

Det var så himla kul att de skrek-skrattade. Tur att ingen annan var där för det var ett sånt himla oväsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar