lördag 29 juni 2024

Sista veckan i juni

Juni, denna underbara månad har gått fort! 
Det har varit en väldigt fin månad och intensiv med mycket program.
Dagen före midsommar blev jag på semester och gjorde inga som helst semesterplaner, skönt! 
Det var häng på stugan, parklunch, mycket fotboll, bad och sol.

Stackars Smulan drabbades vid midsommar av något virus och hade feber i tre dagar. Jag vet inte vad hon hade men trött var hon och fick inte träffa kompisar på fem dagar så hon började bli frustrerad. Som tur har hon piggnat till i början av denna vecka.

På stugan kan man inte vara inomhus, pga renoveringen, men vi har flyttat utomhus.
Soffa, mattor, stolar och bord står ute. 


Smulan vilar i soffan på stugan.


Lillebror paxade hängmattan. Teddy sprang till en början runt i flytväst, men sen märkte vi att han simmar bra så han fick fortsätta utan flytväst.

Jag köpte en SUP bräda i torsdag och vad rolig den är!


Smulan och Lillebror tar en åktur.

Eftersom vi bara har en liten sjö (eller träsk är det väl egentligen) så får barnen paddla själva. Jag orkar simma efter dem om de inte klarar av att paddla tillbaka.

Hunden Teddy skulle med när jag var och testade brädan. Han hoppade i vattnet och skulle med. Ja, då fick han väl komma med förstås. Mannen sade att en av grannarna tog en bild av oss när jag och hunden paddlade runt. Det var väl en rolig syn kan jag tänka :D

Eftersom vi inte har någon bastu så blev vi bjudna att bada bastu hos närmaste grannen. Snällt av dem och behändigt nära var det, det var bara att simma över.



måndag 24 juni 2024

Underbar blommning

 Nu blommar det lite överallt i trädgården och utanför trädgården.

Mot vår bilväg blommar en härlig kombination! Vi har rosenspirea som häck mot vägen och den har slagit ut i blom. 

Under häcken nedanför muren finns det stenar. Stenar hålls väldigt sällan snygga, det börjar alltid växa ogräs som kirskål och maskrosor. Under många års tid har jag plockat bort ogräset, men lämnat kvar all backtimjan. Nu är hela remsan med stenar full med backtimjan! Så härligt det doftar!

Dessutom tycker jag att rosa och lila är en väldigt läcker kombination. Det får mig att tänka på Gotland där rosor och lavendel blommade ihop. 

Så glad jag blir varje gång jag kommer hem av denna blomsterprakt!

lördag 22 juni 2024

Midsommar

 Midsommar firade vi på stugan i Ekenäs med mina föräldrar samt brorsan med familj.

Vi åt mycket och gott, badade bastu, plaskade i havet, kletade oss i solkräm och var utomhus hela fredagen och lördagen.

Teddy fick följa med. Det blev en båtresa till. Första båtresan tog han till Stora Kalvholmen i torsdags och det gick bra! Sedan rodde vi över till holmen igår och fick idag skjuts tillbaka med motorbåt. Båtar är mycket bättre än bilar tycker han nog.

Teddy efter att ha inspekterat sovstugan (den fick godkänt). 

Han fick gå fritt hela stugvistelsen då jag märkte att han inte stack iväg någonstans. Han följde alltid efter någon av oss, möjligen i hopp om en godbit.

När jag och Lillebror for ut en sväng med SUP brädan hoppade Teddy i havet och simmade efter oss. Han skulle med! Gladeligen var han med på SUP brädan. Nu vet vi att han kan simma väldigt bra. När det blev för hett så grävde han en grop åt sig i skuggan och tog sig en tupplur.

Lillebror och Smulan i vattnet.

Idag kom vi hem från stugan, men kanske vi åker tillbaka snart igen då vår egen stugan är under renovering för tillfället :)

torsdag 20 juni 2024

Sommarlov del 1

 Idag är det min första sommarlovsdag, del 1. Del två har jag sedan i slutet av juli. 

Smulan har redan varit på sommarlov sedan måndag och Lillebror började samtidigt med mig. T.om. lilla hunden Teddy har gått ut sin hundskola och är också ledig från skolan :)

Fotot är taget då han hade sista hundskoledagen. Det togs även ett gruppfoto på deltagarna.

Hela maj och juni har varit väldigt hektiskt och nu är det skönt att inte ha några planer i en veckas tid.

I juni firade Lillebror sin 7-års dag tillsammans med förskolekompisarna. Det blev inomhusfotboll med 14 barn. Som kom ihåg åt mig själv...ordna aldrig mera så stort kalas med små pojkar! Allt gick bra, men du milde sådant oväsen och vilt det var! Som tur var kalaset inte hemma hos oss :D

På jobbet var jag på en 5-dagars kurs (april och maj) med temat ledarskap för specialister. Det var en väldigt bra och intensiv kurs. Seminariedagen var igår där jag skulle presentera vad jag åstadkommit. Jag hade jobbat mentalt på det i en månads tid och jag märkte att efter att jag haft presentationen så blev jag fjäderlätt. Nu har jag blivit av med "hemläxan" och börjar sommarlov. Vilken härlig känsla efter att ha jobbat med det i en månad.

Dessutom fick jag igår efter arbetsdagen träffa för första gången barnens minsta kusin. Äntligen! Och hela hans härliga familj. Sommarlovet kan inte börja på ett bättre sätt!


onsdag 12 juni 2024

Doft av pion

 Mina favoritblommor blommar, pionerna!

Åh, denna underbara tid. Jag önskar att de skulle blomma hela sommaren lång.

Där lyser de glada mot den bruna gräsmattan.



Jag knipsade lite blommor åt mig till balkongen, toan och till arbetsrummet. Nu kan jag njuta av dem på flera ställen var jag än rör mig här hemma.


lördag 8 juni 2024

Veckan som varit och stuguppdatering

 Veckan gick i ett huj igen! 

Smulan började på sommarläger och Lillebror är på förskolan. Officiellt är förskolan slut för i år så de har inget specifikt program, bara lek och sagor. Han gillar det verkligen och Smulan stormtrivs på handbolls lägerskolan.

Veckan har snurrat bland hobbyn, jobb, kompisar och grannar. Jag var bl.a. med kollegerna på Kiasma på onsdag och efteråt var vi och äta på Fat Lizzard. Maten var väldigt god, men betjäningen en aningen yr. De hämtade förrätt och huvudrätt samtidigt åt hälften och andra fick sin huvudrätt först och förrätten till efterrätt :D

På stugan händer det mycket igen. 

Vi hade en stort berg av betong och träbitar efter att vi måste ta bort golv och muren från stugan. Denna hög är nu flyttad upp till bilvägen och är nu vår utvidgade parkeringsplats!


Förr rymdes bara en bil bra här, men nu ryms det tre stycken bilar lätt plätt. Vilken tur att vi hittade en grävmaskinschaufför som klarade av vår branta gård! Det skulle ha tagit flera år för oss att köra upp allt betong med skottkärra.

För att grävmaskinen skulle kunna ta sig ner till stugan, fick de göra en ny väg. 




Den blev väldigt mycket bredare än den gamla stigen med trappor. Rätt så skönt faktiskt med en bredare väg som går ända ner till stugan. Man behöver inte vara rädd för att trampa på ormar och sen kommer man bättre med skottkärra. Tidigare har jag kört skottkärran genom blåbärsriset.

Denna vecka har vi haft hjälp med att få golvet på plats. Vår bygghjälp fortsätter ännu nästa vecka så borde golvet vara klart. Hurra! 



söndag 2 juni 2024

Festligt

 Denna vecka har varit en riktig festvecka, saldot var 4 vårfester och allt möjligt annat där till.

Lillebror hade förskolans vårfest utomhus. Han hade övat mycket hemma på deras sånger och fint gick det när hela gänget sjöng ihop. Smulan har haft både handbollsvårfest och skolavslutning och min gudson har fått en utbildning inom byggbranschen. Duktiga barn!

Idag skall vi ännu klämma in en kompisträff med mitt högstadiegäng.

Denna vecka var vi även till skolhälsovårdaren med Lillebror. Han både ser och hör bra (tvivlar ibland på att hörseln är bra :D ). Han svarade fint på frågor och det enda som inte blev gjort var att mäta blodtrycket. Det tyckte han att de bra kan ta en annan gång (han gillar inte när det klämmer i armen). Hälsovårdaren gick med på det, han var bra på att övertyga henne tydligen.

Vår lurviga lilla hund är inte så lurvig mera. Han gick med på att trimmas denna gång. Så spinkig han är!

Före bild

Han har haft flytväst på sig på stugan då jag inte vet hur bra han är på att simma.

Efter trimmningen.



Det gjorde gott att klippa bort pälsen. Nu klarar han av värmen mycket bättre och fästingarna hittas lite fortare. Saldot för tillfället är 4 fästingar.

Nästa vecka blir det sommarläger för Smulan och vi andra jobbar på ett tag till.