lördag 8 juni 2024

Veckan som varit och stuguppdatering

 Veckan gick i ett huj igen! 

Smulan började på sommarläger och Lillebror är på förskolan. Officiellt är förskolan slut för i år så de har inget specifikt program, bara lek och sagor. Han gillar det verkligen och Smulan stormtrivs på handbolls lägerskolan.

Veckan har snurrat bland hobbyn, jobb, kompisar och grannar. Jag var bl.a. med kollegerna på Kiasma på onsdag och efteråt var vi och äta på Fat Lizzard. Maten var väldigt god, men betjäningen en aningen yr. De hämtade förrätt och huvudrätt samtidigt åt hälften och andra fick sin huvudrätt först och förrätten till efterrätt :D

På stugan händer det mycket igen. 

Vi hade en stort berg av betong och träbitar efter att vi måste ta bort golv och muren från stugan. Denna hög är nu flyttad upp till bilvägen och är nu vår utvidgade parkeringsplats!


Förr rymdes bara en bil bra här, men nu ryms det tre stycken bilar lätt plätt. Vilken tur att vi hittade en grävmaskinschaufför som klarade av vår branta gård! Det skulle ha tagit flera år för oss att köra upp allt betong med skottkärra.

För att grävmaskinen skulle kunna ta sig ner till stugan, fick de göra en ny väg. 




Den blev väldigt mycket bredare än den gamla stigen med trappor. Rätt så skönt faktiskt med en bredare väg som går ända ner till stugan. Man behöver inte vara rädd för att trampa på ormar och sen kommer man bättre med skottkärra. Tidigare har jag kört skottkärran genom blåbärsriset.

Denna vecka har vi haft hjälp med att få golvet på plats. Vår bygghjälp fortsätter ännu nästa vecka så borde golvet vara klart. Hurra! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar