torsdag 8 augusti 2024

Skolbarn

Vips så är båda barnen skolbarn!

Lillebror började idag på första klass och Smulan fjärde klass. Det var väldigt pirrigt för både två. Lillebror insåg igår kväll hur spännande det är och behövde sitta lite i famnen vid läggdags. Idag var det mest pirrigt och roligt. Smulan vet ju hur det är att vara i skolan, men idag fick hon en ny lärare som hon aldrig träffat förut så det var spännande. 

Det var så konstigt att lämna lilla Lillebror på skolan, den minsta i vår familj. Då var dagis och förskolan över för vår del.

Skönt att skolan börjar på en torsdag så kommer veckoslutet snabbt emot och man hinner ta in allt det nya.

Denna vecka hann vi göra allt möjligt kul. 

Jag var med barnen och Smulans kompis till Borgbacken i måndags. Smulan med kompis åkte runt i alla maskiner. De är båda över 140 cm långa så de får åka i precis vad de vill (och de gjorde de). Vi kom överens om träffplats och tid så möttes vi nu och då under dagen. Jag och Lillebror valde ut de lite lugnare versionerna och åkte i dem (inget upp och ner åkande för oss).  

Mycket har vi varit på stugan, både i sol och regn (det har varit lite ostadigt väder).

I tisdags när vi for till stugan var det stekhett och när vi kom fram ösregnade det och åskade.

Efter att åskan dragit i väg tog Smulans sig ett dopp.

Inte så farligt om det regnar, man blir ju blöt ändå när man simmar.

Senare på kvällen fick vi vackert solsken igen och var ute och paddlade och simmade lite till.

Teddy älskar att simma och vara med ute på sjön. 

Igår paddlade jag till bryggan och hunden tyckte att han kunde hoppa från brädan när vi var ca 10 cm från bryggan. Han gjorde en felbedömning och slängde sig i sjön (han har alltid flytväst om han är med). Glatt simmade han till stranden, sprang alldeles dyblöt under huset och rullade sig i sand och sprang in i stugan :)  Måste sätta en hundport så att han inte springer in på det sättet igen :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar