söndag 5 juni 2016

Hemma igen

Vi har verkligen fått njuta av att vara på stugan detta förlängda veckoslut.
Vilket härligt väder! Nästan 27 grader på torsdag och fredag.

I torsdags när vi kom så rusade Smulan ivrigt i vattnet med kläderna på. Nästa dag hann jag sätta UV-simdräkten på henne :)


På kvällen när solen inte mera var så brännande het så fick hon simma nakupelle. 

I lördags blev det lite svalare. Det kändes som om det sjönk från 30 till 20 grader och idag var det lite på 10 grader. Vilken skillnad. 


Samma strand och samma barn. Bara lite mera kläder på.

Vi hann äta massvis med god mat. Det roliga var att vi hade egna turer att fixa mat.  Jag och Mannen bjöd på hamburgare, Pappa rökte höna och fisk, mamma lagade köttfärslimpa och brorsan med fru bjöd på tandoorihöna. Allt åt vi inte på samma dag ;)

Smulan trivdes med all uppmärksamhet och sin vana trogen så var hon genast ihop med mommos båt-, och snäcksamling. 


Det har varit storm på fönsterbrädet. 

På tal om storm så har Smulan med stormsteg (hih) börjat lära sig bli torr. Från att ha totalvägrat att sitta på pottan under ett års tid så har hon inom en veckas tid gjort både nummer ett och två i pottan! Hon gick utan blöja hela stugveckoslutet och en gång hände en olycka. Dock har hon blöja på natten, så långt är vi ännu inte. 
Jag har egentligen helt struntat i potta-träningen och gått på hennes villkor så jag har inte varit en aktiv morsa i detta fall. Det ser ut att funkka hos oss. För ½ år sedan försökte jag få henne att sitta på pottan dagligen, men det blev bara en otrevlig upplevelse för henne. Efter att jag läst Trotsboken så skippa jag stressen med att lära henne bli torr. Mycket trevligare för både mig och barnet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar